Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγγυώμαι προσωπικά ότι ο Έβρος δεν θα ξεχαστεί – Δεν καταφέραμε να σώσουμε το δ…

mitsotakis9

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγγυώμαι προσωπικά ότι ο Έβρος δεν θα ξεχαστεί – Δεν καταφέραμε να σώσουμε το δάσος της Δαδιάς

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Αλεξανδρούπολη για τα μέτρα αποκατάστασης του Έβρου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που είχαμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τόνισε ότι βρέθηκε στη Δαδιά και είχε αναλυτική ενημέρωση.

«Καλούμαστε ταυτόχρονα ως χώρα να διαχειριστούμε τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία μας και η σκέψη μας βρίσκεται στην Θεσσαλία στους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους και σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και απαιτούν δικαίως από το κράτος να τους προστρέξει», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγυήθηκε προσωπικά ότι ο Έβρος δεν θα ξεχαστεί παρά το τραγικό γεγονός που έχει πλήξει τη Θεσσαλία.

«Θα βρισκόμαστε κοντά στα προβλήματα του Έβρου με συγκεκριμένες δράσεις και χρηματοδότηση για να επουλώσουμε τις άμεσες πληγές μας και να υλοποιήσουμε ένα πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε τους πολίτες να μην ανησυχούν για τα χρήματα λέγοντας ότι ο κρατικός προϋπολογισμός αλλά και η ΕΕ θα καλύψουν τις ανάγκες. Όλοι όσοι ζουν από την παραγωγική γη του Έβρου να αισθανθούν ότι είμαστε κοντά τους, είπε χαρακτηριστικά.

Για τα μέτρα στήριξης είπε ότι θα υπάρξει αντίστοιχο Evros pass και έκανε ειδική μνεία στην Δαδιά και το Σουφλί και σημείωσε ότι οι άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό θα ενισχυθούν.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι η φετινή φωτιά έκαψε σε 4 ώρες όσα είχε κάψει σε πέντε ημέρες. Γι’ αυτό και ήταν δύσκολο να αποτραπεί η εξάπλωσή της. Δεν κρύβομαι από την πραγματικότητα, τόνισε και παραδέχθηκε: Δεν καταφέραμε να σώσουμε το δάσος της Δαδιάς! Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα υπόλοιπα είναι αυτά που μας κάνουν κάπως αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτό για την επόμενη ημέρα.

To Top