Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Αλιβέρι πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ – «Είναι πολύ δύσκολο σημείο, η νύχτα θ…

fotia

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Αλιβέρι πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ – «Είναι πολύ δύσκολο σημείο, η νύχτα θα είναι μακριά»

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μηλάκι, του δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια, με την πυρκαγιά να καίει πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ και τον αντιδήμαρχο της περιοχής να τονίζει ότι πρόκειται για δύσκολο βράδυ.

Χωρίς καμία δυνατότητα να προσεγγίσουν τις φλόγες οι πυροσβέστες αυτή την ώρα προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ανακόψουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. Το παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και ότι η βλάστηση στο συγκεκριμένο βουνό είναι περιορισμένη.

Ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η νύχτα θα είναι δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο.

«Ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα». Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως «ήδη κινούνται μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα προς τον Προφήτη Ηλία για να δημιουργήσουν μια προστατευτική ζώνη πριν φτάσει εκεί η φωτιά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το απόγευμα και πριν πέσει το σκοτάδι επιχείρησε και ένα αεροσκάφος ωστόσο όμως το σκοτάδι δεν του επέτρεψε να συνεχίζει τις ρίψεις νερού.

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ» σημειώνει ο κ. Νίκος Μπαράκος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία για να περιορίσουν το πέρασμα της φωτιάς.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται πάνω από 55 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα ενώ υπάρχουν μηχανήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας μαζί με υδροφόρες, χωρίς όμως να μπορούν να προσεγγίσουν τις φλόγες και να σβήσουν την φωτιά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη φωτιά:

To Top