Κόσμος

Νέοι ισχυρισμοί του Ισραήλ για το βομβαρδισμό στο νοσοκομείο: Χθες πολλές ρουκέτες της Χαμάς κατέληξ…

israeli airforce

Νέοι ισχυρισμοί του Ισραήλ για το βομβαρδισμό στο νοσοκομείο: Χθες πολλές ρουκέτες της Χαμάς κατέληξαν στη Γάζα

Το Ισραήλ συνεχίζει να αρνείται την ευθύνη για την τραγωδία στο νοσοκομείο της Γάζας και ισχυρίζεται ότι τη νύχτα του βομβαρδισμού, πολλές ρουκέτες της Χαμάς κατέληξαν στα παλαιστινιακά εδάφη.

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έκανε σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα Χ και παρέθεσε διαγράμματα, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς εκτόξευσε πολλές ρουκέτες προς το Ισραήλ, αλλά για κάποιο λόγο κατέληξαν στη Γάζα.

«Από την αρχική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η Χαμάς χρησιμοποιεί συνεχώς αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, εκτοξεύει τακτικά μπαράζ με ρουκέτες και χρησιμοποιεί αστικά τοπία για στρατιωτικούς σκοπούς», έγραψε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ εκτοξεύουν ρουκέτες αδιευκρίνιστα εναντίον Ισραηλινών αμάχων. Αυτοί οι πύραυλοι έχουν επίσης προκαλέσει ζημιά σε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας».

«Αυτές οι εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιούνται από περιοχές που γειτνιάζουν με πολιτικά κτίρια και συγκροτήματα όπως νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, τζαμιά, εστιατόρια, διπλωματικά κτίρια και ξενοδοχεία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έτσι, κατέληξε στον ισχυρισμό πως «χθες, παρατηρήθηκε μια αύξηση στον αριθμό των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ, οι οποίες έπεσαν κάτω και προσγειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες και διακινδυνεύει τις ζωές αμάχων της Γάζας για να θωρακίσει τις επιθέσεις της».

Τα διαγράμματα που έδωσε το Ισραήλ στη δημοσιότητα:

To Top