Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι της Εύβοιας – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Aliveri fwtia

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι της Εύβοιας – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή κάποιες εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Η φωτιά κινείται στην περιοχή νότια-νοτιοανατολικά του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στον δήμο Αλιβερίου- Κύμης, χωρίς όμως να απειλεί το εργοστάσιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες κινούνται σε αρκετή απόσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση, στον ορεινό όγκο, ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, περίπου 3 μποφόρ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr, η φωτιά καίει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια και ξερά χόρτα και είναι μακριά από τον οικισμό Μηλάκι και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, που δεν διατρέχουν κίνδυνο. Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλονται προσπάθειες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα, αν χρειαστεί.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία ανοίγουν δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα.

To Top