Πολιτική

Παππάς: Θέλουμε και θα οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη

PAPAS1

Παππάς: Θέλουμε και θα οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη

«Οι εικόνες που μεταδίδονται είναι σοκαριστικές. Είναι και αποκαλυπτικές της ανοργανωσιάς, που έμεινε απλά στην “εκκένωση”». Η πρόληψη είναι μηδενική, η αντίδραση της κυβέρνησης αργή και ανεπαρκής. Βρισκόμαστε, πλέον, στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. Ζητάμε απαντήσεις, αλλά και παραιτήσεις», υπογραμμίζει σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Kontranews.

«Η πολιτική Μητσοτάκη αρχίζει να εφαρμόζεται με ταχύ ρυθμό και σκληρό τρόπο. Αυτά πρέπει να αντιπαλέψουμε. Τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας, την εκκαθάριση της αγοράς, την ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων, την άνοδο της ακροδεξιάς, τις εθνικές υποχωρήσεις που ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε. Μην έχει κανένας την ψευδαίσθηση ότι η παράταξη της νίκης, όπως θα προκύψει από τις εσωκομματικές μας διαδικασίες, δεν θα αντιπαρατεθεί και δεν θα κερδίσει, στο τέλος, τον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει, δηλώνοντας πως «υπερασπιζόμαστε τις ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις μας, τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος, που δεν υλοποιήθηκαν ομόθυμα».

«Θέλουμε και θα οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, θέλουμε και θα δημιουργήσουμε το κόμμα των μελών, όπου οι δομές θα υπηρετούν τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεν θα τις καταστέλλουν», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Πρέπει ή δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις μας για εκλογή του συνόλου της ηγεσίας και των Νομαρχιακών Επιτροπών από τη βάση, για δημοψηφίσματα, για τις περιφερειακές μας οργανώσεις; Πρέπει ή δεν πρέπει να συσπειρώσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις και να οργανώσουμε τις παρατάξεις εκείνες που θα διεκδικήσουν τη νίκη στους φορείς ενδιάμεσης κοινωνικής εκπροσώπησης; Πρέπει ή δεν πρέπει να συστήσουμε δίκτυα στους επιστημονικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς χώρους, στα κινήματα της νεολαίας και του περιβάλλοντος, στον κλάδο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων; Πρέπει και θα τα πράξουμε».

To Top