Πολιτική

Σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου για τη βία στα γήπεδα

5936542

Σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου για τη βία στα γήπεδα

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν αναμένεται να καλέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τους παράγοντες του ποδοσφαίρου τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η επομένη του δεκαπενταύγουστου θα βρει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα δεχθεί τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν αλλά και τους ιδιοκτήτες των 4 μεγάλων ΠΑΕ της χώρας προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση αλλά και να επιχειρηθεί να τεθούν οι βάσεις ώστε ο χώρος του ποδοσφαίρου να καθαρίσει από κακοποιά και ακραία στοιχεία.

«Η συνέχιση τέτοιου είδους συμπεριφορών δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Δεν γίνεται να χύνεται το αίμα αθώων στον βωμό του φανατισμού. Η χώρα μας έχει θρηνήσει πολλά θύματα και αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωνε κυβερνητικός αξιωματούχος στο newsbeast.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη που θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του Προέδρου της UEFA θα ζητήσει από τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη να μεριμνήσουν έτσι ώστε να εφαρμόζεται στο ακέραιο όλα όσα προβλέπει το πρόσφατο νομικό πλαίσιο το οποίο αυστηροποιήθηκε πριν από μόλις έναν χρόνο.

Θα καλέσει επίσης τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Πολιτεία η οποία από την πλευρά της θα φροντίσει να μην επαναληφθούν φαινόμενα ολιγωρίας όπως αυτό της ΕΛ.ΑΣ που οδήγησε στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κουτσουρή.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι μόνο με ευχολόγια δεν θα προχωρήσουμε και δεν θα εξυγιανθεί ποτέ ο χώρος του ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους στον τομέα που της αναλογεί αλλά και οι ΠΑΕ με το αυτοδιοίκητο πρέπει να βάλουν πλάτη διασφαλίζοντας ότι εφαρμόζεται ο αθλητικός νόμος.

Ταυτόχρονα προχωρούν οι διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών στους αξιωματικούς οι οποίοι άφησαν ανενόχλητους τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προκαλέσουν τα αιματηρά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθούν όλα όσα προβλέπονται στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα δουν την έξοδο από το σώμα όσοι άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

«Ξεπερνάει τη λογική το γεγονός ότι άνθρωποι οπλισμένοι με καδρόνια και άλλα φονικά όπλα διέσχισαν ανενόχλητοι όχι μόνο την Ελλάδα αλλά επιβιβάστηκαν σε μέσα μεταφοράς της πρωτεύουσας», δήλωνε στο newsbeast.gr κυβερνητική πηγή συμπληρώνοντας μάλιστα ότι κανείς δεν μπορεί να μειώνει και να υποβαθμίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που ανυποψίαστοι είδαν να περνούν δίπλα τους κακοποιά στοιχεία χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Έτσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το τέλος του μήνα θα έχουμε και άλλες απομακρύνσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Όσο για τις αντιδράσεις και τα καυστικά σχόλια της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της υπόθεσης και την επιμονή να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση απαντά ότι σε καμία κρίση δεν δραπέτευσε από τις ευθύνες που της αναλογούν και μάλιστα υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντα κινείται θεσμικά και ποτέ με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

To Top