Ελλάδα

Θεσσαλία: Καταιγίδες με καύσωνα σε Ελασσόνα, Τέμπη και Αγιά

Larissa

Θεσσαλία: Καταιγίδες με καύσωνα σε Ελασσόνα, Τέμπη και Αγιά

Στη Θεσσαλία ο καιρός… τρελάθηκε με τους κατοίκους να μην πιστεύουν στα μάτια τους το απόγευμα της Πέμπτης (20/7) μιας και ξέσπασαν καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του κάμπου κι ενώ στη Λάρισα καταγράφηκε σήμερα πανελλαδικό ρεκόρ με το θερμόμετρο να δείχνει 42 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους αρχικά στην περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών, ενώ το φαινόμενο επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές του Δήμου Αγιάς, αλλά και του Δήμου Ελασσόνας.

Σε εξέλιξη νέο κύμα καύσωνα

Στο μεταξύ, νέο κύμα καύσωνα είναι ήδη σε εξέλιξη, με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές, ενώ αναμένεται το θερμόμετρο να καταγράψει τοπικά ακόμη και 48 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Στην παρουσίαση του καιρού για το Action 24, που έκανε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι η Πέμπτη 27 Ιουλίου θα είναι η «χειρότερη μέρα», αφού ενδεχομένως ο υδράργυρος αγγίξει τους 48 βαθμούς τοπικά.

Μάλιστα, η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα έντονη το βράδυ, με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 30 βαθμούς.

Επίσης, υπάρχει και ο κίνδυνος για τις φωτιές, με το Σαββατοκύριακο να αναμένεται κορύφωση του καύσωνα, σε περιοχές όπως η Θήβα, η Λιβαδειά στη Στερεά Ελλάδα και το Άργος.

Ακόμη, την Κυριακή θα πνέουν ξηροί δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, όπου αυξάνουν τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

To Top