Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα γιουχαΐσματα στη Βουλή – «Έγιναν για το μόνο λόγο πως είμαι γυναίκα αρχηγ…

Konstantopoulou

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα γιουχαΐσματα στη Βουλή – «Έγιναν για το μόνο λόγο πως είμαι γυναίκα αρχηγός»

Καταγγελία πως δέχθηκε γιουχαΐσματα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τις παρεμβάσεις της στη Βουλή έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας πως αυτό συνέβη επειδή είναι γυναίκα αρχηγός που θέλησε να αιτιολογήσει τη θέση της.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την έξοδό της από τη Βουλή για την απρεπή συμπεριφορά των συναδέλφων της κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την ψήφιση του Προέδρου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Σήμερα (σ.σ. χθες), προσερχόμενη στη διαδικασία εκλογής Προέδρου, τόνισα πόσο σημαντική είναι η κοινοβουλευτική λειτουργία αλλά και ο ρόλος του Προέδρου της Βουλής για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Επιπλέον, ως η μόνη γυναίκα πολιτική αρχηγός, τόνισα ότι θα υπερασπισθώ κάθε βουλευτή, άνδρα και γυναίκα, που θα δεχθεί επίθεση, για το φύλο ή για την προσωπικότητά του», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Θα υπερασπιστώ κάθε γυναίκα που θα δεχτεί σεξιστικές επιθέσεις σαν αυτές που δέχτηκε η Τζώρτζια Κεφαλά. Κάθε άνδρα και κάθε πρόσωπο που θα δεχτεί επιθέσεις για την προσωπικότητά του. Ο Σπύρος Μπιμπίλας νομίζω ότι απάντησε σε σχέση με τα παπαγαλάκια, είναι ένας άνθρωπος φιλόζωος όπως η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένα κόμμα που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και των ζώων και όλων την ζωντανών υπάρξεων.

Είναι γνωστό ότι ο Σπύρος φιλοξενεί πάρα πολλά παπαγαλάκια με την καλή έννοια και είναι γνωστό ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένα κόμμα, ένα κίνημα που στέκεται στο πλευρό όλων των ζωντανών υπάρξεων», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν πέρασε πολλή ώρα και, όταν πήρα τον λόγο ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, 8η αρχηγός κόμματος, για να διευκρινίσω και να αιτιολογήσω την ψήφο της κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας, πράγμα που είχαν κάνει πριν από τη δική μας, άλλες τέσσερις και άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι, δέχθηκα τα γνωστά γιουχαΐσματα, για τον μόνο λόγο ότι ως γυναίκα πολιτική αρχηγός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής θέλησα να αιτιολογήσω την ψήφο μας», σημείωσε στη συνέχεια.

«Είναι πολύ κακή η αρχή που έγινε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία προήλθαν τα γιουχαΐσματα, διότι το δικαίωμα λόγου και κατά συνείδηση ψήφου κάθε βουλευτή και το δικαίωμα τοποθέτησης και κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι στοιχείο της δημοκρατίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

To Top